Treenit myös syyslomalla!

Karateharjoitukset pidetään myös tällä viikolla!!

Kategoriat: Uutinen | Jätä kommentti

100 kataa sunnuntaina 25.10.2020

Sunnuntaina 25.10.2020 on World Karate Day

Perinteinen 100 kataa haaste toteutetaan tänäkin vuonna Kauniaisissa Ante Brännbackan (6.dan kyoshi) johdolla. Aloitamme klo 18 ja harjoitus kestää niin kauan kunnes on valmista eli ehkäpä reilut 2 tuntia..

Ikäraja 14 vuotta, ei vyöarvorajaa, mutta vaatimuksena on riittävä kärsivällisyys tehdä sata kataa. Riittää että osaa yhden katan.

Osallistujamäärä rajataan noin 20 harjoittelijaan, joten ilmoittautumiset ja ehdottomasti myös peruutukset Tiinalle!

Kategoriat: Uutinen | Jätä kommentti

Syksyn 2020 vyökokeet

Keskiviikkona 25.11. Peruskurssin vyökoe klo 18-19.30
Kurssilaiset siirtyvät harjoittelemaan keltaisen vyön kokeen jälkeen loppukaudeksi muiden värivöiden kanssa.

Maanantaina 7.12. Vyökoe, juniorit ja alemmat vyöt klo 18 alkaen

Keskiviikkona 9.12. Vyökoe ylemmät KU-vyöarvot klo 18-21
VAIN VYÖKOE – EI TREENEJÄ!

Kategoriat: Uutinen | Jätä kommentti

Kasavuoren koulun koronakaranteeni ei vaikuta harjoituksiimme!!

Kaupungin liikuntatoimi vahvisti tänään että Kasavuoren koulun karanteenipäätökset eivät vaikuta salin iltakäyttöön. Joten pääsemme treenaamaan!!

Muistakaamme edelleen pestä kädet huolellisesti ennen ja jälkeen harjoitusten. Koulun aulassa on wc-tiloja käsien pesuun ja käsidesiä. JÄÄKÄÄ POIS HARJOITUKSISTA SAIRAANA/YSKIVÄNÄ/FLUNSSAISENA!!

Kategoriat: Uutinen | Kommentit pois päältä artikkelissa Kasavuoren koulun koronakaranteeni ei vaikuta harjoituksiimme!!

Tulevia minileirejä

Syksyn minileirit lauantaisin klo 13-16

Kaikki sysksyn leirit ovat maksullisia 20€/leiri. Koronan takia osaan leireistä otetaan vain rajoitettu määrä osallistujia. Lisäksi leireille on ikä- ja vyöarvorajoituksia.

19.9.2020 klo 13-16 Itsepuolustusleiri

 • Opettaja: Jyrki Innanen, 3. dan Koruy Uchinadi
 • Maksimi osallistujamäärä 20 hlöä
 • Alaikäraja 15 vuotta
 • Vyöarvoraja: ruskeat ja mustat

26.9.2020 klo 13-16 Bo-leiri – Yamane ryu kobudo

 • Opettaja: Kyoshi Ante Brännbacka, 6. dan Koryu Uchinadi,
 • Oma bo mukaan. Seuralla on muutama bo lainattavaksi, mutta keppien varaukset Tiinalle etukäteen!! Hiukan pidempi harjanvarsikin voi toimia.
 • Alaikäraja 15 vuotta

31.10.2020 klo 13-16 Sparri-seminaari

 • Opettaja: Jyrki Innanen, 3. dan Koryu Uchinadi
 • Leirin aihe: miten sparria tulisi harjoitella
 • Vyöarvoraja vihreä, ikäraja 18 vuotta
 • Koronarajoitusten takia leirin osallistujamäärä max 20
 • Varustus: isot hanskat, jalka-, hammas-, rinta- ja alasuojat.
 • Ilmoittautuminen sähköpostilla Jyrkille (osoitteen voi kysyä Kauniaisten karaten yhteyshenkilöiltä)

21.11.2020 klo 13-16 Karateleiri

 • Opettaja: Kyoshi Ante Brännbacka, 6. dan Koryu Uchinadi
 • Leirin aihe: terveys, kamppailu ja itsepuolustus
 • Osallistujarajoitukset vielä avoinna koronatilanteesta johtuen

Kategoriat: Uutinen | Kommentit pois päältä artikkelissa Tulevia minileirejä

Karate ja koronan varotoimet

Tänä syksynä harjoittelemme poikkeuksellisen paljon perustekniikkaa riveissä sekä katoja. Näissä harjoitusmuodoissa voidaan säilyttää pidemmät turvavälit kuin kamppailulajeissa yleensä. Pariharjoituksiin siirrytään varovaisesti edeten ja Suomen Karateliiton ohjeita noudattaen jos syksyn terveystilanne sen sallii.

Pistehanskoja ei nyt käytetä eikä junioreille lainata käsisuojia. Suosittelemme aikuisryhmään siirtyneitä hankkimaan säärisuojukset ja omat käsisuojukset/nyrkkeilyhanskat potkuharjoituksia varten.

Ukemeita sovittiin harjoiteltavaksi keskiviikkoisin. Puhdistamme palatatamit harjoitusten jälkeen.

Kaikki harjoittelijat pesevät kätensä ennen harjoitusten alkua sisääntuloaulan wc-tiloissa ja pidämme juhlasalin sisääntulo-oven auki. Käsidesiä on saatavissa varustekaapista. SAIRAANA/KUUMEISENA/FLUNSSAISENA EI SAA TULLA HARJOITUKSIIN!!

Kategoriat: Uutinen | Kommentit pois päältä artikkelissa Karate ja koronan varotoimet

Peruskurssi alkoi maanantaina 7. syyskuuta klo 18

Karaten peruskurssi aloittaville uusille harrastajille alkoi
maanantaina 7. syyskuuta 2020. MUKAAN EHTII VIELÄ!!
Harjoitukset pidetään maanantaisin ja keskiviikkoisin klo 18-19 Kasavuoren koulun juhlasalissa.

Ikäraja kurssille on 8 vuotta ja ensimmäinen koululuokka on oltava käytynä että jaksaa keskittyä isossa ryhmässä. Kurssin ajan lapset ja aikuiset opettelevat lajin perusteet yhdessä. Jatkossa lapset siirtyvät omaan junioriryhmäänsä ja aikuiset omaan ryhmäänsä.

Varusteiksi riittävät aluksi verkkarit/shortsit ja t-paita tms joustava liikunta-asu. Harjoittelemme paljain jaloin, ilman koruja ja kelloja, pitkät hiukset on oltava sidottuina kiinni.

Tänä syksynä teemme kurssilla, kuten muissakin karateharjoituksissa, poikkeuksellisen paljon rivitekniikkaa hyvillä turvaväleillä sekä opetellaan ensimmäinen kata eli yksin tehtävä liikesarja. Lisäksi ohjelmassa on ukemeiden opettelua ja kunnonkohotusta. Pariharjoituksiin siirrymme tänä syksynä vasta varovaisesti seuraten Suomen Karateliiton korona-ohjeita.

Kurssin hinta on 180€ syyskaudelta. Hinta sisältää vyökoemaksun ja harjoitukset kauden loppuun, mutta ei vakuutusta!! Suomen Karateliiton nettisivujen kautta voi ostaa peruskurssilisenssin ja vakuutuksen 15€.

Kurssille voi ilmoittautua alustavasti sähköpostilla lähettämällä kurssille osallistuvan etu- ja sukunimen sekä iän: tiina at kauniaistenkarate.fi
Kurssia voi kokeilla muutaman kerran ennenkuin lähetän kurssilaisille linkin myClub-järjestelmään kirjautumista varten sekä kausimaksulaskun.

Kategoriat: Uutinen | Kommentit pois päältä artikkelissa Peruskurssi alkoi maanantaina 7. syyskuuta klo 18

Karaten syyskausi on alkanut!!

Aloitimme karaten syyskauden kaikille aiemmin harjoitelleille maanantaina 17.8.2020. Peruskurssi uusille harrastajille alkaa maanantaina 7.9.2020 klo 18.

Jäsenrekisterin päivittämistä varten pyydän ystävällisesti ilmoittamaan mikäli et jatka tai lapsi ei nyt jatka karaten harjoittelua.

Kaikki harjoitusajat löytyvät Harjoittelu-otsikon alta kohdasta SALIVUOROT JA HARJOITUSAJAT.

Aikuisryhmän harjoitukset suunnataan tänä syksynä alkaen jo 13-14 vuotiaille, että saamme tasoitettua ryhmäkokoja ja muokattua varsinaista junioriryhmää pienemmäksi.

KAIKKI PESEVÄT KÄTENSÄ huolellisesti ennen harjoitusten alkua sisääntuloaulan wc-tiloissa. Teemme nyt alkukaudella vain perustekniikkaa riveissä ja katoja sekä paljon lajinomaista kuntoharjoittelua ja pidämme pidemmät etäisyydet kuin yleensä. Pariharjoittelun aloitamme mahdollisesti vasta myöhemmin syksyllä kun näemme mikä on koronatilanne. Ukemeita harjoitellaan helposti pestävillä palatatameilla keskiviikkoisin. Suihkut suositellaan otettaviksi vasta kotona. Seuraamme ja noudatamme huolellisesti Suomen hallituksen ja Karateliiton hygieniaohjeita. SAIRAANA EI SAA TULLA HARJOITUKSIIN!!Kategoriat: Uutinen | Kommentit pois päältä artikkelissa Karaten syyskausi on alkanut!!

Karaten kesäkausi on päättynyt

Pääsimme äkillisesti päättyneen kevätkauden jälkeen onneksi vielä tekemään Jarmon ja Anten ohjauksessa useita kivoja ulkotreenejä varsin vaihtelevissa keleissä. Oli vesi- ja lumisadetta, useita raekuuroja ja onneksi myös hellettä.

Karatekausi jatkuu elokuussa. Tarkkailemme Suomenmaan terveystilannetta ja infoilemme miten pääsemme aloittamaan syksyllä. Oikein hyvää kesää kaikille!!

Kategoriat: Uutinen | Kommentit pois päältä artikkelissa Karaten kesäkausi on päättynyt

Kataa ja perustekniikkaa ulkoharjoituksina

Pidämme vielä ennen juhannuksesta alkavaa kesätaukoa muutamat karaten ulkoharjoitukset Kasavuoren koulun pihalla alla olevia ohjeita noudattaen. Tervetuloa mukaan!!

– Keskiviikkoisin klo 18-19
– Teemme vain perustekniikkaa ja kataa
– Eli tekniikoita joissa voidaan säilyttää parin metrin turvavälit
– Harjoittelijat pysyttelevät riittävän etäällä toisistaan
– Asuna verkkarit/shortsit tms ja tossut/lenkkarit (betonipiha)
– Huomioikaa että pukuhuoneet ja koulut wc:eet eivät ole käytössä

Treeneihin ei ole ikärajaa, mutta turvaetäisyydet toisiin harjoittelijoihin on ehdottomasti pystyttävä säilyttämään koko harjoituksen ajan. Vaikka olemmekin ulkona, älkää silti tulko harjoittelemaan jos on yhtään flunssan kaltaisia oireita.

Kategoriat: Uutinen | Kommentit pois päältä artikkelissa Kataa ja perustekniikkaa ulkoharjoituksina